Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko, milý čtenáři,

posílám pozdravy od svého pracovního stolu, který je zahlcený poznámkami k mé sladké švédské kuchařce. Mám tu svou diplomku o švédském pečení, ze které čerpám, pár dalších švédských kuchařek a různé lístečky s úkoly, na které nesmím zapomenout. A z toho chaosu nakonec vznikne ta moje krásná kuchařka! 

Na blogu tě čeká recept na skvělý a křupavý salát z červeného zelí, čočky, lískových oříšků a zálivky z lískooříškového másla Šufánek. Dohromady je to moc velká dobrota třeba jako oběd do práce nebo jako příloha ke grilování.

Když jsem přemýšlela, co ti dneska povím, představila jsem si, že jsme spolu v Brně a že ti ho chci ukázat tak, jak ho mám ráda. Kam bych tě asi vzala?

1. Zašli bysme spolu na brunch do Café Pilát. Dělají úžasná zapečená avokáda, obložené macesy (židovský nekvašený chleba), ale taky vaří obědy a všechno je u nich tak trochu šmrncnuté Marokem. 

2. Další zastávkou je Zelný trh. Je od Café Pilát co by kamenem dohodil a každý den to tam bzučí jako v úle. Trhovci nabízejí čerstvou zeleninu, ovoce, květiny a sazeničky všeho možného. Nákup na Zelňáku patří několikrát týdně k mým pravidelným rituálům.

3. Kam na oběd? To je těžká otázka. Jestli máš rád/a burgery, vidím to na Burger Inn. Na veganský oběd bych tě vzala do Forkys a na skvělé fish&chips do Bistra Soul.

4. Na kafe bysme zašli do Momenty nebo do Melounového cukru. Momenta leží na Zelňáku a mají tam věčně plno. S trochou štěstí spolu chytíme stůl v jejich zahrádce a objednáme si nějakou tu dobrotu. Moje oblíbené jsou jejich francouzské věnečky s lískooříškovým krémem. Pár minut chůze od Momenty, na Římském náměstí, leží Melounový cukr vyhlášený svými cheesecaky a taky neuvěřitelně rozmanitým kávovým menu a kávovými drinky. Taky si vyrábí vlastní smetanovou zmrzlinu a je naprosto božská!

5. Na závěr dne se můžeme projít brněnskými parky. Začneme v Björnsonových sadech (kde leží kavárna Piknik Box), které svádí k piknikování. Přes Tyršův sad se dostaneme do Lužánek, největšího brněnského parku, kde si můžeme odpočinout a strávit všechno to jídlo, co jsme dneska spořádali.

Tak co, jak by se ti takový imaginární den se mnou líbil?

Přeji ti krásnou středu a pokud nejsi z Brna, věřím, že jsem tě aspoň trošku navnadila k jeho návštěvě!

Měj se hezky,

Kristina


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku