Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko, milý čtenáři,

nevím, jak to vypadá u tebe, ale v Brně je celý den zamračeno a poprchá. Mám z toho radost, protože letní vedra nemám ráda. Mnohem víc si užívám o něco chladnějšího jara a podzimu. Tolik ke zprávám o počasí.

Na blogu dnes najdeš recept na slaný koláč s rajčaty. Quiche jsem upekla na přivítanou pro svého muže, který se vrátil z cesty po Řecku a jako suvenýr mi přivezl ty nejlepší olivy. On moc dobře ví, že jedlé dárky jsou pro mě ty nejlepší.

Dneska pro tebe mám několik receptů, které bych snědla na posezení. Třeba se ti budou hodit jako inspirace na letní vaření.

1. Snažím se jíst co nejvíc luštěnin, protože jsou pro naše zdraví moc důležité. Proto budu v pátek vařit čočku na kyselo podle Kuchařky pro dceru. Čočku jsem nikdy dřív neměla ráda, takové ty rozvařené kaše ze školní jídelny mě opravdu neuchvátily. Zato tahle čočka je vyladěná do posledního detailu a chutná úžasně. Nikdy bych do sebe neřekla, že budu takhle opěvovat obyčejnou čočku s vejcem, ale časy se mění :)

2. Co takhle upéct si svůj vlastní knäckebröd se slunečnicovými semínky? Ve Švédsku se mu říká také fröknäcke (tedy knäckebröd s velkým množstvím semínek). Recept najdeš na blogu Cake and Beans.

3. Brambor se nikdy nepřejím, obzvláště těch křupavých a pečených v troubě. Stačí mi k nim troška dresingu z bílého jogurtu s bylinkami a jsem spokojená. Recept na opravdu křupavé pečené brambory (alespoň to autorka slibuje) jsem objevila na blogu Cookie & Kate. Rozhodně musím vyzkoušet její malý trik!

4. Domácí granolu s oříšky podle My Cooking Diary jsem před chvilkou vytáhla z trouby a těším se na zítřejší snídani, až si ji dám s ovocem a tvarohem. Mňam, mňam.

5. A nakonec se mi moc líbí tuňáková pomazánka s avokádem podle P&G Foodies. Mám i svůj vlastní oblíbený recept na tuňákovou pomazánku (1 malá plechovka tuňáka, 200 g Lučiny, najemno nakrájená 1/4 cibule, špetka soli a pepře), ale tahle rozhodně stojí za vyzkoušení.

Třeba ti svými dnešními tipy zjednoduším otázku, co zase vařit :)

Přeji ti hezkou středu a pokud jsi přispěl/a na mou sladkou švédskou kuchařku na Hithitu, ještě jednou ti děkuji!

Tvoje Kristina

Děvče u plotny


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku