Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko, milý čtenáři,
na blogu tě tentokrát čekají dva nové články. Jeden z nich je na biscotti s pomerančovou kůrou a pistáciemi, který jsem našla v té své krásné kuchařce Tartine. Jejich recepty jsou opravdu inspirativní.

Druhý je o vánočním cukroví, které stihneš upéct ještě teď, chvilku před Vánoci. Prošla jsem celý svůj blog a vybrala z něj cukroví a sušenky, které se na Vánoce dobře hodí.

Letos poprvé slavím vánoce jen se svým mužem. Místo toho, abych upekla spousty tradičního cukroví, nachystám jen pár neobvyklých druhů. Třeba kokosové pralinky s kandovanou mandarinkovou kůrou, na které se můžeš těšit příští týden. Jsou úžasné! Jejich fotku najdeš na mém instagramu. Chystám se nakoupit dobré sýry, olivy a se sklenkou vína v ruce se v klidu podívat aspoň na jednu pohádku. To už se mi totiž pár let nepoštěstilo.

Jaké zajímavé cukroví pečeš ty?

A o čem zajímavém jsem minulý týden četla?

  1. Na blogu Za málem je ještě jeden zajímavý vánoční průvodce pro minimalisty.
  2. Právě se mi rozkvašuje kvásek na chleba s pomalou fermentací (opět) podle Tartine. Recept je naštěstí i v české verzi, tak snad se mi povede.
  3. Dnes se ve Švédsku slaví svátek svaté Lucie a na její počest probíhají po celé zemi koncerty. Dívky Lucie jsou oblečené do bílých šatů, v rukou mají svíčky a zpívají tradiční písně. Jednou jsem takový koncert zažila právě ve Švédsku a dodnes z něj mám zážitek. K této příležitosti se peče kynuté pečivo se šafránem zvané lussekatter.
  4. Znáte blog Our Food Stories? Momentálně je to jeden z mých nejoblíbenějších blogů, autorky mají velmi specifické fotografie a je to radost pohledět.
  5. V ostravské Food Porn Academy je k mání kurz v mé režii! Budeme se učit tradiční švédské sladkosti. Kynuté těsto - skořicové šneky kanelbullar, šneky s kardamomem kardemummabullar, lussekatter a dort švédského krále Oscara II. (takový ten, co mají v Ikea jako mandlový dort).

Přeji ti krásný týden a příští středu zase napíšu!

Tvoje 

Kristina alias Děvče u plotny


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku