Jít k hlavnímu obsahuNahoru

E- mailový klub

Milá čtenářko, milý čtenáři,

zatímco čteš můj newsletter, jsem s mým mužem na cestě do teplejších krajin, na Mauricius. Máme  před sebou dva týdny chození pralesem, koupání v moři, ochutnávání místní kuchyně a slunečného počasí.  

První půlku ledna jsem strávila u svého pracovního stolu s očima na obrazovce počítače a od téhle činnosti si teď ráda dám na chvíli pokoj. Telefon a fotoaparát budu mít nicméně neustále po ruce, abych zaznamelala všechny hezké chvíle. Internet ale budeme mít jen v našem malém pronajatém bytečku. 

Nemusíš se bát, že na blogu nebudou nové recepty. Pár jsem jich upekla do zásoby. Zrovna dnes si můžeš upéct quiche se sušenými rajčaty a černými olivami s korpusem ze špaldové mouky.  Neznám nikoho, kdo by neměl rád quiche, je to totiž koláč a hlavní jídlo v jednom. A tomu se těžko odolává.

A jaké čtení jsem si pro tebe připravila tento týden?

1. Letíme na Mauritius a proto sem ze všeho nejdřív dám pořad Na cestě po Mauriciu

2.  Přibalila jsem si s sebou mrkvové rohlíčky s povidly, knäckebröd a sušené ovoce, abych se aspoň z části vyhnula jídlu v letadle, které je bez chuti a balené v plastových vaničkách. 

3. Při balení jsem se snažila minimalizovat počet věcí, které si s sebou beru. Letím jen s malým batohem, ve kterém mám vše potřebné. Články o tom, jak se prakticky sbalit na cesty a být co nejvíce zerowaste si můžeš přečíst na blozích Trash Is For Tossers a Litterless.

4. Nicméně, protože u nás panuje zima (a podle slov mé maminky ještě přijde sníh) a je třeba se trochu zahřát na duši, uvař si moji voňavou chai masalu.

5. V zimě se mi často stává, že nevím, co uvařit. Chybí mi čerstvé trhy plné čerstvého ovoce a zeleniny a často končím u pečených brambor (moje oblíbené jídlo). V takových chvílích sahám po kuchařce Recepty z farmářského trhu I. od Hanky Michopulu, která je mým neustálým zdrojem inspirace.

Tak, to je ode mě vše a měj se tu hezky. Já mávám z letadla někde mezi Londýnem a Mauriciem!

Tvoje Kristina alias Děvče u plotny


Pracujte se mnou

Jsem Kristina, autorka foodblogu Děvče u plotny, který píšu víc, jak pět let. Mám zkušenosti s tvorbou receptů, fotografií a foodstylingem.

Pojďme se potkat

O mně

Jsem děvče u plotny, které rádo peče. Brněnská foodblogerka se slabostí pro Švédsko.

Chci vědět více

Přihlaste se do e-mailového klubu Děvčete u plotny!

Devceuplotny
Objednej si FIKU, sladkou kuchařku