Äppelmos

Pod zvláštním jménem äppelmos se neskrývá nic jiného než jablka rozvařená do přesnídávkovité konzistence. Věc moc jednoduchá a moc dobrá, třeba ke snídani anebo k něčemu jinému - jako náplň do skořicových šneků, kteří zítra, 4. října, ve Švédsku slaví svůj den. A tak, pokud nemáte nic jiného na práci, pusťte se do toho a taky si skočte pro kvasnice, budou v pátek potřeba.

Äppelmos

  • 1 kg jablek
  • 100 ml vody

Jablka oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na malé kousky. Dejte do hrnce s vodou a vařte asi 10 - 15 minut do požadované konzistence. Naplňte ještě horké do skleniček a postavte víčkem dolů a takto nechejte vychladnout. V lednici vydrží asi tři týdny a jde skvěle zamrazit, nestihnete-li ji hned spotřebovat.

Já jsem v přesnídávce nechala malé kousky jablek, aby konzistence byla zajímavější, ale o něco delším vařením získáte naprosto hladkou jablečnou hmotu.

Newsletter Děvčete u plotny

Přihlašte se k mému newsletteru plnému střípků z mého každodenního života, který vám dorazí jednou za měsíc. A taky dostanete 10% slevu na nákup v mém e-shopu.

Odesláním formuláře souhlasím, že Děvče u plotny uloží a zpracuje mé údaje. Svůj souhlas i odběr novinek můžu kdykoliv zrušit.